Triggerpoint Therapie O.E.

Na in september de basis te hebben gelegd voor triggerpoint behandeling in de nek en schouder heb ik in november de opleiding voor Triggerpoint Practitioner verder vervolgd. Deze keer richtte de opleiding zich op de onderste extremiteit, dus heupgebied, billen, benen en voeten.

Triggerpoint Onderste Extremiteit

Het werd (pijnlijk) duidelijk dat hier genoeg spieren zijn waar niet alleen bij mij, maar zich bij heel veel mensen triggerpoints hebben ontwikkeld. Deze hebben we met verschillende technieken behandeld. Isometrische spierinspanning (ofwel spieren ingezet zonder de lichaamsdelen te bewegen), Excentrische contractie van de spieren en spieren gerekt om zo de bewegelijkheid te vergroten van de lichaamsdelen. Ook zijn Moxa sticks gebruikt om met behulp van warmtegeleiding de bloedsomloop te vergroten. Uiteraard gemasseerd (lokaal, intermusculair, etc.). En als laatste dry-needling toegepast.

Met deze kennis kunnen nu ook door mij triggerpoints in de onderste extremiteit worden behandeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *