Hotstone massage workshop

Begin december heb ik enkele workshops  gevolgd voor het geven van Hotstone massages. Hotstone massages is een wellness/ontspannings massage, maar kan ook goed in combinatie worden gedaan in combinatie met triggerpoint massages. Er bestaan zelfs speciale gevormde stenen voor triggerpoint therapie, en de warmte van de stenen kan goed worden gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren.

Hotstone massage rug

Wat wordt gebruikt bij hotstone massage?
De stenen komen uit een warm waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45-50 graden. Voor een hotstone massage worden basaltstenen gebruikt. Basalt is zwart, zeer compact, hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente. Hierdoor kunnen zij de warmte goed vasthouden. De stenen zijn glad, rond en plat door de werking van eb en vloed.
Hoe gaat een hotstone massage? 
Eerst worden een enkele stenen op een deel van het lichaam neergelegd (meestal beginnend bij de rug). De stenen geven een aangename warmte af, dit resulteert in ontspanning en opwarming van de spieren. Het warmte-effect kan ook toegepast worden door bijvoorbeeld stenen op koude plekken te leggen (handen/voeten) of op plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens wordt een onbedekt deel van het lichaam gemasseerd. Masseren gebeurt met lange rustige strijkingen met de warme stenen. Ter afwisseling kan het ook zonder stenen – afhankelijk van het doel. Daarna worden de lichaamsdelen gemasseerd waar in eerste instantie de stenen lagen.

Wat is het effect van een hotstone massage?
Het verlicht spanningen en geeft je energie. Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, stimuleert de organen, verbetert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en brengt het lichaam meer in balans. En nu de dagen kouder worden is het extra lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *