Aanbod Massages

Er worden verschillende soorten massages gegeven ter ondersteuning van de sportbeoefening, onderhoud van de spieren en dieper gelegen weefsels, w.o. sportmassage, deep-tissue massage en triggerpointmassage. Dit is belangrijk voor de actieve sporter die ondersteuning wil voor bij het sporten. Met name in de herstelfase of ter voorbereiding van een belangrijk sportevenement. Tijdens de sportmassage wordt advies gegeven over blessurepreventie, sportbeoefening, rekoefeningen, spierversterkende- of coördinatie-oefeningen. Uiteraard wordt ook ontspanningsmassage gegeven.

Ontspanningsmassage is een uitgebreide massage van het lichaam, deze massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt, spieren en het zenuwstelsel geprikkeld worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van massageolie. Je huid en de spieren worden door middel van knedingen, strijkingen en fricties ontspannen.
Sportmassage wordt op de spieren uitgevoerd, waardoor de doorbloeding wordt bevorderd en afvalstoffen die vermoeidheid, pijn en kramp veroorzaken, worden sneller afgevoerd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van de spieren wat zorgt voor een afname van spierpijn, een sneller herstel en wordt de stofwisseling positief beïnvloed.
Triggerpoint massage is een massagetechniek die erop gericht is om pijn te verlichten door knooppunten in de spieren aan te pakken. De massage werkt direct. Al na enkele minuten voel je een verlichting van de pijn. Door de triggerpointmassage kan je in drie tot tien dagen van je pijnklachten worden verlost. Het kan zelfs helpen bij langdurige klachten.
Deep Tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. Zo vloeit alle stress en spanning weg.