Deep-tissue-massage

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een krachtige vorm van massage die zich richt op het in balans brengen van diepere lagen van spieren en bindweefsel. Het is vooral nuttig voor chronisch gespannen gebieden zoals stijve nek, lage rug strakheid en pijnlijke schouders. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de ‘energiestroom’ verbeterd.

Hoe werkt het?

Wanneer er sprake is van chronische spierspanning of letsel, zijn er meestal verklevingen in de spieren, pezen en ligamenten. Verklevingen kunnen bloedcirculatie blokkeren en veroorzaken pijn, beperkte beweging en mogelijk ontstekingen. Deep tissue massage werkt blokkeren weg door deze verklevingen af te breken waardoor de pijn wordt verlicht en de normale beweging wordt hersteld.

Wanneer?

De deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Wat mag ik verwachten?

Massage therapeuten kunnen vingertoppen, knokkels, handen, ellebogen en onderarmen gebruiken tijdens de deep tissue massage. Je kan worden gevraagd om diep te ademen als de massage therapeut op bepaalde gespannen gebieden werkt.

Na een deep tissue massage is het verstandig heel veel water te drinken. Doordat opgehoopte afvalstoffen vrijkomen helpt water om deze laten af te vloeien.